Home Nieuws Angst voor de toekomst voor mensen met onzichtbare handicap
2 juni 2015Angst voor de toekomst voor mensen met onzichtbare handicap

Mensen met een aandoening zoals bijvoorbeeld Asperger of PDD-NOS, zien de toekomst vaak niet al te rooskleurig tegemoet. Vaak hebben deze mensen een Wajong uitkering, bijvoorbeeld omdat ze niet volledig mee kunnen draaien op de arbeidsmarkt. In 2016 moeten alle indicaties worden herzien en is het nog maar de vraag of deze mensen dezelfde zorg krijgen die ze op dit moment ontvangen. En als dat niet zo is, wat dan?

Eva Louise Bakker, die het Syndroom van Asperger heeft, een vorm van ASS, schrijft op Metronieuws.nl een stukje over haar angst voor de toekomst. Eva Louise is voor 100% afgekeurd, maar aan haar buitenkant zie je niks. Dat heeft het krijgen van een uitkering in het verleden al niet eenvoudig gemaakt, maar straks, in 2016, wordt het waarschijnlijk helemaal moeilijk.

Bij een herkeuring heeft Eva Louise straks helemaal niks om te laten zien. Een rolstoel is tastbaar, een gebroken been ook. Maar Asperger, dat zit van binnen, dan zie je niet aan iemands gezicht, of aan iemands lichaam. Zal het helpen als ze straks aan de keuringsarts vertelt dat ze er echt alles aan gedaan heeft om te kunnen werken en dat ze echt haar best doet? Wie het weet mag het zeggen.

Lees Eva Louise’s hele column op Metronieuws.nl.

Sluiten
Word nu lid!