Home Nieuws Autismevriendelijkheidsprijzen 2015 uitgereikt
28 mei 2015Autismevriendelijkheidsprijzen 2015 uitgereikt

Swanet Woldhuis, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), reikt op donderdag 28 mei de Autismevriendelijkheidsprijzen 2015 uit. De Autismevriendelijkheidsprijs voor organisaties wordt uitgereikt aan Auti-Start B.V. in Steenwijk. De Autismevriendelijkheidsprijs voor privépersonen wordt dit jaar uitgereikt aan Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons, initiatiefneemsters van de TechniekFabriek.

De Autismevriendelijkheidsprijzen worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt aan een privé-persoon én aan een organisatie, die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor autisme. De prijs is een blijk van waardering en een steuntje in de rug voor de winnaars die zich onvermoeibaar en met een zeer positieve instelling inzetten om de wereld voor mensen met autisme leefbaarder en plezieriger te maken. Dit jaar ontving de jury bijna 80 aanmeldingen. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Swanet Woldhuis, directeur van de NVA en het AutismeFonds beoordeelde de ontvangen aanmeldingen.Een deskundige jury, onder voorzitterschap van drs. Z.D. Woldhuis, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds, heeft de nominaties beoordeeld.

Autismevriendelijkheidsprijs Organisaties is voor Auti-start

autistart

De Autismevriendelijkheidsprijs 2015 voor organisaties wordt toegekend aan Auti-start B.V. Deze organisatie is door Edwin en Monica de Jong opgericht om ouders met één of meerdere kinderen met autisme en/of AD(H)D met een gemiddelde of hogere intelligentie ondersteuning te bieden. Door de persoonlijke ervaring van de oprichters in de opvoeding van hun eigen kinderen – met diagnoses zoals ADHD, MCDD en klassiek autisme – zijn zij professionals in de zorg geworden. Zij weten het team van medewerkers steeds bewust te maken van de impact die de aanwezigheid van autisme en/of AD(H)D heeft op het gezinsleven. “De eigenaren knokken keihard voor het bestaansrecht in deze moeilijke tijd (transities naar gemeenten) en blijven vechten voor wat nodig is om naast de cliënt en zijn/haar gezin te staan en het gezin altijd voorop te stellen.” Het doel, de tomeloze inzet en motivatie viel de jury in positieve zin op; vandaar dat deze bijzondere inzet van Auti-start B.V. is beloond met de toekenning van de Autismevriendelijkheidsprijs 2015.Meer informatie: Auti-start is gevestigd in Steenwijk  – www.auti-start.nl

Autismevriendelijkheidsprijs Privépersonen is voor Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons

Techniekfabriek Web

De Autismevriendelijkheidsprijs 2015 voor privépersonen wordt toegekend aan Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons, de initiatiefneemsters van de TechniekFabriek. De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van 8-12 jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Kinderen met en zonder autisme werken in groepen van maximaal 8 aan interessante en uitdagende projecten van uiteenlopende aard (zoals elektronica, houtbewerking, constructie, natuur- en scheikunde, computerprogrammeren). Ze worden hierbij intensief begeleid door vrijwilligers met een achtergrond in techniek, onderwijs of autisme. Ontwikkelen van talenten, plezier krijgen in techniek, versterken van zelfvertrouwen en integratie van kinderen met autisme staan hierbij centraal. De jury was vooral onder de indruk van de passie en professionaliteit waarmee de beide moeders de TechniekFabriek hebben gerealiseerd: “Ze hebben veel aandacht besteed aan het creëren van een veilig, stimulerend klimaat waar de kinderen kunnen leren om elkaars talenten te waarderen en ontdekken dat je misschien best goed kunt samenwerken met iemand die zich soms “anders” gedraagt. Kinderen leren om elkaar te helpen en om elkaars sterke punten te waarderen.” Vandaar dat deze bijzondere inzet van Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons wordt beloond met de Autismevriendelijkheidsprijs 2015.Meer informatie: De Techniekfabriek is gevestigd in Houten –  www.detechniekfabriek.NU

 

 

Sluiten
Word nu lid!