Home Nieuws Actie: Light it up Blue
2 april 2015Actie: Light it up Blue

Papagenohuis Klein

Op Wereld Autisme Dag zullen wederom wereldwijd gebouwen blauw aangelicht worden om aandacht te vragen voor autisme. Meer dan 180 steden in 35 landen op 6 continenten doen mee aan deze speciale actie Light it up Blue, waarbij autisme letterlijk in de schijnwerpers wordt gezet. In eerdere jaren werden o.a. het Empire State Building, de Niagara watervallen, het Sydney Opera House en het beeld ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro al eens blauw aangelicht.

Het AutismeFonds heeft in het kader van deze actie in voorgaande jaren diverse gebouwen blauw aangelicht, zoals de Amsterdamse Westertoren en Paleis Soestdijk. Ook dit jaar zullen in Nederland meerdere gebouwen in de blauwe schijnwerpers staan, als sympathiebetuiging aan mensen met autisme. Bijvoorbeeld:

– het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (in samenwerking met GGZ-instelling INTER-PSY)

– het Papagenohuis in Laren (zie bovenstaande foto)

– Het Stadhuis in Delft

Sluiten
Word nu lid!