Home Nieuws Drie Auris-scholen ontvangen het predicaat ‘Excellente School 2014’
27 januari 2015Drie Auris-scholen ontvangen het predicaat ‘Excellente School 2014’

Drie Auris-scholen ontvangen het predicaat ‘Excellente School 2014’

Drie Auris scholen voor speciaal onderwijs ontvingen op 26 januari uit handen van staatssecretaris Sander Dekker het predicaat ‘Excellente school 2014’. Auris is binnen de sector voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of auditieve beperking de instelling met de meeste scholen met dit predicaat.

Bijzonder is dat ook de Auris Polanoschool voor dove kinderen het predicaat ontving. Dit is één van de eerste dovenscholen in Nederland met dit predicaat.

De Auris Prof. Groenschool heeft haar predicaat geprolongeerd. Vorig jaar was zij de eerste excellente cluster 2 school. Zij is een inspiratie geweest voor de andere scholen van Auris om ook dit predicaat aan te vragen.

De Auris Hildernisseschool in Rotterdam is een school voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. De school is ook buitengewoon blij met de erkenning van hun werk voor deze groep leerlingen.

Het speciaal onderwijs van de Koninklijke Auris Groep was al van hoge kwaliteit en nu mogen drie scholen zich zelfs excellent noemen. 

De scholen zien het predicaat als een kroon op een investering in kwaliteit die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Vanaf 2006 heeft Auris structureel en planmatig gewerkt aan de verbetering van het onderwijs. Er is onder andere hard gewerkt aan het vergroten van de leeropbrengsten, er zijn leerlijnen ingevoerd en de planning van het onderwijs wordt nog steeds verder verbeterd. De leerkrachten van de Auris Polanoschool in Rotterdam hebben het afgelopen jaar allemaal een intensieve scholing gebarentaal gevolgd.

Koninklijke Auris Groep

Auris is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Auris bestaat uit dertien scholen voor speciaal onderwijs, vier scholen voor speciaal voortgezet onderwijs, drie ambulante diensten, drie audiologische centra en een aantal zorglocaties.

kijk voor meer informatie op www.auris.nl

Sluiten
Word nu lid!