Home Nieuws Kinderen kunnen weer naar school met WebChair
20 januari 2015Kinderen kunnen weer naar school met WebChair

Het Nederlandse bedrijf WebChair heeft een systeem ontwikkeld waarmee kinderen met een vorm van autisme, PDD-NOS of gedragsproblematiek virtueel naar school kunnen. Er wordt een live verbinding gemaakt met de klas.

Pilot passend onderwijs voor kinderen met autisme en gedragsproblemen

In januari is WebChair gestart met de pilot “Passend Onderwijs voor kinderen met autisme of gedragsproblemen”. WebChair doet dit in samenwerking met de samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Onder supervisie van wetenschapper Martine Delfos krijgt een eerste groep kinderen de kans om op een veilige manier te oefenen met (gedeeltelijke) terugkeer in de klas.

Het is de bedoeling dat dit jaar zeker vijtig kinderen met autisme de WebChair gaan gebruiken. Door van afstand in te loggen in het videosysteem kunnen kinderen meedoen, ook al zijn ze fysiek niet aanwezig.

De technologie maakt het voor kinderen met autisme mogelijk om op hun eigen tempo en met een controleerbare hoeveelheid prikkels te ontwikkelen. Dit blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven.

Kijk voor meer informatie op de website van WebChair

Sluiten
Word nu lid!