Home Nieuws Garandeer ook voor Wajongers goede cliëntondersteuning
28 oktober 2014Garandeer ook voor Wajongers goede cliëntondersteuning

Gemeenten geven onvoldoende prioriteit aan het regelen van goede cliëntondersteuning voor Wajongers. Dit blijkt uit een onderzoek van MEE Nederland.

Op dit moment hebben Wajongers recht op ondersteuning van MEE. Door de decentralisatie valt de wettelijke basis onder deze bestaande cliëntondersteuning weg. Zoals het er nu naar uitziet kunnen Wajongers na 2015 niet meer bij MEE terecht, noch ergens anders. Dat is een slechte zaak. 

De vele veranderingen in het sociale domein roepen veel vragen op. Dat geldt zeker ook voor de herbeoordelingen voor de Wajong. De Tweede Kamer heeft aangedrongen op een zorgvuldig proces bij de herbeoordeling van Wajong. Dan mag en kan goede cliëntondersteuning niet ontbreken! De NVA maakt zich hier ook zorgen over.

De organisaties Ieder(in), de LCR en LPGGz hebben een brief gestuurd aan staatssecretarissen Klijnsma (SZW) en Van Rijn (VWS). In de brief vragen ze de staatssecretarissen om er voor te zorgen dat cliënten per 1 januari kunnen rekenen op onafhankelijke en levensbrede cliëntondersteuning.

Bekijk hier het bericht van Ieder(in) en de brief