Home Nieuws Vernieuwd Regelhulp klaar voor veranderingen zorg
27 oktober 2014Vernieuwd Regelhulp klaar voor veranderingen zorg

Op  17 oktober is een compleet vernieuwde versie van www.regelhulp.nl gelanceerd, de online wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning. Wensen van gebruikers én de veranderingen in de zorg hebben er toe geleid om Regelhulp te vernieuwen en verder te vereenvoudigen. Het uiterlijk van de site is veranderd, de gebruiksvriendelijkheid is toegenomen, de technische mogelijkheden zijn uitgebreid en de aansluitmogelijkheden voor gemeenten zijn verbeterd. Het nieuwe Regelhulp is uitgebreid getest door de doelgroep. 

Over Regelhulp

Regelhulp bestaat sinds 2007 en bevat actuele informatie over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien en sociale zekerheid. Bij Regelhulp staat de behoefte van mensen centraal, niet de regeling. Door hun situatie als uitgangspunt te nemen vinden mensen gemakkelijk de adviezen, zorg en ondersteuning die bij hen past. Regelhulp is bedoeld voor mantelzorgers, ouders en opvoeders, mensen met een beperking of chronische ziekte, ouderen en zorgprofessionals.

Mogelijkheden voor gemeenten

Regelhulp helpt gemeenten bij het informeren van haar inwoners op het gebied van zorg en ondersteuning. Bijvoorbeeld door het informatieaanbod af te stemmen op de lokale situatie. Zo kan een gemeente per onderwerp specifieke lokale informatie toevoegen, worden koppelingen gemaakt met verschillende sociale kaarten en kunnen inwoners via een formulier een gesprek aanvragen bij hun gemeente. Daarnaast biedt Regelhulp gemeenten de mogelijkheid om de informatie die op www.regelhulp.nl staat via een webservice gratis op te nemen in hun website .

Samenwerking met Stichting Opvoeden

De vernieuwing van Regelhulp is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Stichting Opvoeden. Regelhulp maakt gebruik van dezelfde webapplicatie als opvoeden.nl, waardoor Regelhulp gebruiksvriendelijker en makkelijker te beheren is. Maar de samenwerking gaat verder dan alleen techniek. Belangrijk uitgangspunt bij de samenwerking is het creëren van meer samenhang in de informatievoorziening naar de burgers toe én gemeenten daarin faciliteren.

Meer informatie

Via de website en Twitter @Regelhulpnl blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rond Regelhulp. Met vragen kunt u terecht bij projectleider Raoul Zonnenberg, raoul.zonnenberg@rijksoverheid.nl. Voor meer informatie over Stichting Opvoeden kunt u contact opnemen met Els Verkerk, helpdesk@stichtingopvoeden.nl of via  Twitter@SOpvoeden.