Home Nieuws Helpt broccoli bij autisme?
16 oktober 2014Helpt broccoli bij autisme?

Nieuw onderzoek naar voeding en autisme

Sulflorafaan, een stof die voorkomt in broccoli, bloemkool en witte kool, zorgt dat mensen met autisme communicatiever worden. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat de afgelopen week is gepubliceerd. Uit eerder onderzoek is naar voren gekomen dat vette vis ook goed zou zijn voor mensen met autisme.

Dus voortaan een dieet van broccoli, bloemkool en vette vis voor mensen met autisme? Swanet Woldhuis, directeur van Balans en NVA stelt dat deze conclusie te voorbarig is en dat er eerst uitgebreider onderzoek zou moeten plaatsvinden. Dergelijk onderzoek zou volgens haar wel zinvol zijn als de overheid wil dat we minder medicijnen gebruiken.

Lees hier het artikel uit BN de Stem met de reactie van Swanet Woldhuis

Lees hier het artikel uit de Volkskrant

Lees hier de publicatie van het onderzoek in het tijdschrift PNAS