Home Nieuws Ryan (11) vertelt in EditieNL over autisme
29 augustus 2014Ryan (11) vertelt in EditieNL over autisme

Regelmatig wordt de NVA door de media gevraagd om een reactie op actuele thema’s die met autisme te maken hebben. Deze week vroeg o.a. EditieNL van RTL4 om een reactie op het bericht van CBS dat meer jongens dan meisjes autisme hebben. Vaak krijgt NVA dan ook een verzoek of we een gezin weten dat het verhaal kan illustreren c.q. bevestigen.

De moeder van Ryan (11) reageerde enthousiast op onze oproep via Facebook en ’s middags stond de TV-ploeg al voor de deur. Hoe was dat voor Ryan?

Ryan wilde zelf graag iets vertellen over autisme. Hij heeft dyslexie en pdd-nos en merkt dat dat voor veel mensen niet duidelijk is. Hij legde de interviewer goed en duidelijk uit wat autisme inhoudt en kwam heel rustig over. In zijn woonplaats kreeg Ryan daarna veel complimenten. Zijn moeder vertelde dat zijn zelfvertrouwen zichtbaar groeide.

De NVA vindt het fijn dat kinderen, jongeren en volwassenen bereid zijn om zelf in de media te vertellen hoe het is om autisme te hebben en wat men zoal ervaart in het dagelijks leven, op het werk of op school.

Bekijk de uitzending van EditieNL

Ryan1

 

Ryan2

 

 

Sluiten
Word nu lid!