Home Nieuws Jeugdkliniek in nood door overheveling zorg
7 augustus 2014Jeugdkliniek in nood door overheveling zorg

Klinieken voor kinderen met bijvoorbeeld autisme of eetstoornissen dreigen om te vallen omdat gemeenten geen zorg bij hen willen inkopen. De gevolgen van de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten worden steeds duidelijker. Dit concludeert het AD na een rondgang onder jeugdklinieken. 

De gemeenten moesten voor 1 augustus 2014 contracten afsluiten met de jeugdzorginstellingen. Uit de rondgang van de krant blijkt dat deze deadline bijna nergens is gehaald. Vooral de klinieken die patiënten uit het hele land helpen en specialistische zorg bieden zitten in de problemen. Omdat ze soms maar één patiënt per gemeente hebben komen ze in de knel. 

De commissie van Leonard Geluk houdt toezicht op de overheveling van de jeugdzorg. De commissie kent de problemen. Geluk denkt dat de gemeenten waarschijnlijk geen plekken inkopen bij instellingen omdat ze niet weten of ze deze plekken straks wel nodig hebben. GGZ Nederland maakt zich grote zorgen. ‘Dit kan er toe leiden dat er straks te weining aanbod is voor ernstig zieke kinderen’.

Lees het bericht op de website van het AD

Bron: AD

Sluiten
Word nu lid!