Home Nieuws Expositie fotoproject kinderen met autisme
24 juli 2014Expositie fotoproject kinderen met autisme

Fotograaf Karin Barth-Uijtdehaag heeft een fotoproject gemaakt van kinderen met autisme. De NVA heeft hier aan meegewerkt door mee te helpen met zoeken naar kinderen die op de foto wilden. De fotograaf laat de kinderen zien zoals ze zijn en vulde de portretten aan met quotes van ouders. Hieruit blijkt dat er sprake is van veel onbegrip en vooroordelen. Het project ontstond toen Karin Barth-Uijtdehaag enkele kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) fotografeerde. Zij werd gegrepen door de bijzondere ontmoetingen en de hartelijke ontvangst, maar ook door de verhalen over de soms schokkende vooroordelen en het onbegrip van de buitenwereld waar deze kinderen en hun ouders dagelijks mee te maken krijgen. Door de foto’s te exposeren hoopt zij een bijdrage te leveren aan meer begrip en kennis over autisme. Het fotoproject ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ gaat op reis door het het hele land. Meer informatie en een schema van expositielocaties is te vinden op www.karinbarth.nl/fotoproject