Home Nieuws Blauwe zondag Tilburg 2014
23 juli 2014Blauwe zondag Tilburg 2014

Op 20 juli 2014 vond de 3de editie van Blauwe Zondag op de Kermis van Tilburg plaats. Blauwe Zondag is een bijeenkomst voor en door mensen met autisme, waarbij een aantal exploitanten tussen 13 en 15 uur hun kermisattracties even aanpassen wat betreft geluid en lichteffecten. Hierdoor kunnen mensen met autisme, onder begeleiding van naasten en/of vrijwilligers, de kermis gemakkelijker bezoeken. Helemaal prikkelarm was de kermis niet, maar het hielp wel dat in ieder geval op een aantal plekken minder diverse geluiden en lichteffecten waren. 

Het bewust maken van autisme in de samenleving is een van de uitgangspunten, evenals het lotgenotencontact, want met  elkaar een activiteit ondernemen, is een stuk gezelliger.  

Wethouder de Ridder opende de middag, samen met initiatiefnemer Gijs Franken van Stichting Autilook. (zie foto linksonder)

De NVA regio Noord-Brabant en vrijwilligers van het landelijk bureau van de NVA waren betrokken bij dit evenement en met elkaar hebben wij een bijzondere middag ervaren, met mooie ontmoetingen. Volgend jaar weer, wat ons betreft!

  

Blauwe zondag 2014

 Klik op de foto voor een grotere versie.

 

 

Sluiten
Word nu lid!