Home Nieuws Steunpunt Passend Onderwijs verzamelt misstanden
17 juli 2014Steunpunt Passend Onderwijs verzamelt misstanden

Het ministerie van OCW heeft aan het Steunpunt Passend Onderwijs 5010 van Balans/NVA gevraagd om misstanden rond passend onderwijs te verzamelen om een beeld te krijgen waar knelpunten zitten. Ook wil OCW in complexe gevallen meedenken over een oplossing. Het Steunpunt verzamelt signalen en vragen over:

  • Geweigerd op PO, SBO, S(V)O
  • Negatief Studie Advies voor een opleiding MBO, HBO/WO – vanwege een stoornis
  • Geweigerd vanwege een slecht cijfer voor de rekentoets
  • Andere signalen betreft passend onderwijs

Deze signalen worden verzameld via de landelijke hulplijnen van NVA en Balans, en ook via de regionale afdelingen van NVA en Balans. De NVA regio Gelderland heeft dit actief opgepakt blijkt uit het artikel in ‘De Gelderlander’ en het bericht op de Nationale Onderwijsgids “Dat doen we omdat ons de laatste tijd uit de provincie steeds vaker signalen en geluiden bereiken van ouders die zeggen dat hun kinderen geweigerd worden op scholen, omdat ze autistisch zijn of ADHD hebben”, zegt Ilja de Vries, bestuurslid van het NVA-regiobestuur Gelderland.

Heeft u ook te maken met misstanden rond passend onderwijs?

Neem dan contact op met: marijse.pel@balansdigitaal.nl

In de Vijfde voortgangsrapportagePassend Onderwijs van OCW, pagina 11, is meer te lezen over deze inventarisatie van knelpunten.

 

Sluiten
Word nu lid!