Home Nieuws Paleis Soestdijk blauw verlicht op 2 april, Wereld Autisme Dag
2 april 2014Paleis Soestdijk blauw verlicht op 2 april, Wereld Autisme Dag

paleis overdagWereldwijd wordt op World Autism Awareness Day (2 april) aandacht gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue.

In deze derde editie in Nederland  worden meerdere bijzondere gebouwen blauw verlicht als sympathiebetuiging aan mensen met autisme, met als grootste blikvanger Paleis Soestdijk.

Paleis Soestdijk blauw aangelicht

paleis nachtDrie jaar geleden haakte Het AutismeFonds aan bij de internationale actie Light It Up Blue door de Amsterdamse Westertoren en het Beursgebouw in het blauwe licht te zetten. Vorig jaar was het aantal gebouwen en ‘landmarks’ al  fors gegroeid, met onder meer de Wilhelminatoren in Vaals – het hoogste punt van Nederland –  het lichtkunstwerk in de Neudeflat en de Brainwavebridge bij Eindhoven. Maar de meest opvallende in het rijtje is wel Paleis Soestdijk, dat dit jaar ook voor de tweede keer blauw kleurt.  

NVA vraagt aandacht voor autisme met Light it up Blue

nva blauw“Light It Up Blue is een fantastisch initiatief, dat mensen met autisme over de hele wereld verbindt,’’ aldus Swanet Woldhuis, interim directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds. “Vorig jaar heeft de actie veel extra publiciteit opgeleverd. De kroon op Light It Up Blue is wel Paleis Soestdijk, maar we hopen natuurlijk van harte dat op Wereld Autisme Dag 2014 heel Nederland blauw kleurt!’’ Light it Up Blue groeit gestaag in dit derde jaar: Zo zal in Delft de Maria van Jessekerk blauw worden aangelicht, alsook het Barneveldse Kasteel de Schaffelaar en het stadhuis van Purmerend. In Groningen kleurt het markante gebouw van de Gasunie blauw en in Haarlem het Huis te Zaanen.

Bekijk hier het complete overzicht van blauw verlichte gebouwen.

Lees hier het volledige persbericht

 

Sluiten
Word nu lid!