Home Nieuws nieuws maart 2014 Persoonsgebonden budget blijft
25 maart 2014Persoonsgebonden budget blijft

Zorgverzekeraars waren er niet happig op, maar gaan nu toch akkoord. Ook zij gaan een persoonsgebonden budget invoeren! Dat is fantastisch nieuws voor pgb-houders die persoonlijke verzorging en verpleging nodig hebben. Want dat is de zorg die uit de Awbz gaat en vanaf 2015 door zorgverzekeraars verstrekt gaat worden.

Ruim 50.000 budgethouders kunnen dus opgelucht ademhalen. Zij houden het pgb en daarmee hun vrijheid en eigen regie over hun leven. Ze worden niet, zoals lange tijd dreigde, afhankelijk van de mogelijkheden van een zorginstelling. Vandaag stuurde het kabinet een brief naar de Tweede Kamer waarin het aangeeft dat het pgb ook in de Zorgverzekeringswet komt.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer