Home Nieuws nieuws februari 2014 VriendenLoterij steunt nieuw NVA jongerenplatform ‘Aut There!’
19 februari 2014VriendenLoterij steunt nieuw NVA jongerenplatform ‘Aut There!’

Op 13 februari jl. is tijdens het GoedGeldGala van de VriendenLoterij bekendgemaakt dat de VriendenLoterij het nieuwe NVA-project Aut There! financieel mogelijk gaat maken. In het digitale jongerenplatform Aut There! kunnen jongeren met autisme contact met elkaar maken en afspreken om samen activiteiten te ondernemen en daarmee blijvende vriendschappen aangaan.

De NVA is sinds 2009 beneficiënt van de VriendenLoterij en ontvangt daarom ieder jaar een bijdrage € 200.000,- van de VriendenLoterij, naast de opbrengst van de lotenverkoop waarbij de NVA als begunstigde is opgegeven. De extra bijdrage van € 401.600,- voor Aut There! is één van de door alle betrokken goede doelen ingediende projecten die de VriendenLoterij dit jaar heeft gehonoreerd. De NVA is heel blij met deze prachtige extra bijdrage, omdat hiermee een lang gekoesterde wens kan worden gerealiseerd. Met veel dank aan de Vriendenloterij en iedereen die hieraan deelneemt!

Ruim 1% van alle jongeren heeft autisme. Jongeren met autisme zijn in wezen niet veel anders dan andere jongeren: ook zij willen graag vrienden maken en samen leuke dingen doen. Een vriend, dat is een lot uit de loterij! Voor hen is dit echter door hun beperkingen een stuk lastiger. Voor deze jongeren is er nu ‘Aut There’.

Interim-directeur Swanet Woldhuis: “Aut There! is een digitaal platform voor en door jongeren met autisme dat hen de mogelijkheid biedt om met elkaar in contact te komen en blijvende vriendschappen aan te gaan. Aut There heeft daarnaast een voorlichtingsfunctie. We willen de autismeproblematiek begrijpelijker maken en er op die manier aan bijdragen dat de buitenwereld autismevriendelijker wordt.”

Het platform zal bestaan uit een app en een website en wordt ondersteund door uitgebreide communicatie. De NVA verwacht dat Aut There! medio april 2015 kan worden gelanceerd. 

Vriendenloterij Goed Geld Gala 2014

Op de foto v.l.n.r.: Swanet Woldhuis (interim-directeur NVA), Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij ) en Henri Mandemaker (fondsenwerver NVA). © Roy Beusker Fotografie.

                   VL 2D Logo 2014 VOOR WEBSITES

 

Sluiten
Word nu lid!