Home Nieuws November 2013 Meer geld voor Jeugd-ggz
12 november 2013Meer geld voor Jeugd-ggz

Gemeenten krijgen, als ze in 2015 verantwoordelijk worden voor de jeugdzorg, meer geld voor de jeugd-ggz. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft maandag 11 november jl. bekendgemaakt dat het budget voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) voor jeugdigen omhoog gaat van 700 naar omstreeks 850 miljoen euro.

Er gaat meer geld naar de jeugd-ggz, omdat bij uitwerking van de plannen bleek dat er in de cijfers tot nu toe geen rekening mee was gehouden dat soms niet alleen een kind wordt behandeld maar ook de ouders. Door zo’n 150 miljoen euro extra vrij te maken, kunnen ook deze behandelingen in de nieuwe opzet worden gefinancierd. De jeugdzorg gaat per 1 januari 2015 over van de provincies naar de gemeenten.  

Van Rijn komt uiterlijk in december met nieuwe berekeningen hoeveel geld de gemeenten krijgen voor deze taken. Gemeenten kunnen dan volgens de bewindsman ‘op volle kracht’ verder met de voorbereidingen op deze nieuwe taak. Dat er nu meer geld komt voor dit onderdeel van de jeugzorg bewijst voor Van Rijn dat de grondige voorbereidingen van deze operatie effect hebben. “Dit bewijst de grote meerwaarde van de regionale transitiearrangementen waar nu overal in het land hard aan wordt gewerkt. Daardoor hebben we nu een helder beeld van onvolkomenheden en uitvoeringsvraagstukken voor 2015. Die kunnen we dus nu al, ruim een jaar van tevoren, in goed onderling overleg oplossen zodat de zorg voor kinderen en gezinnen goed blijft lopen.”

(bron: ANP)

Sluiten
Word nu lid!