Home Nieuws November 2013 PAWS Workshops KNGF Geleidehonden
5 september 2013PAWS Workshops KNGF Geleidehonden

Hebt u een kind met een autisme spectrum stoornis (ASS)? Wilt u proberen het gedrag van uw kind te beïnvloeden met behulp van een hond? Dan is PAWS mogelijk iets voor u.   PawsgeelPAWS (Parents Autism Workshops & Support) is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van autistische kinderen. PAWS helpt hen bij het trainen van hun eigen huishond of begeleidt hen bij het zoeken naar een passende huishond voor deze taak. Zo’n speciaal getrainde huishond kan een zeer positief effect hebben op het gedrag van een kind met ASS. PAWS is een initiatief van KNGF Geleidehonden en is mede ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme.   Ook in 2014 worden er weer diverse workshops gegeven. Data voor de 3 cursusreeksen zijn: – 14 januari, 11 februari, 18 maart (voor gezinnen met hond)- 27 maart, 24 april, 15 mei (voor gezinnen met en zonder hond)- 8 mei, 5 juni, 26 juni (voor gezinnen met en zonder hond)   De cursus startend op 14 januari is uitsluitend bestemd voor mensen die al een eigen hond in huis hebben. De overige twee cursusreeksen zijn zowel geschikt voor ouders die al een eigen hond hebben als ouders die nog géén hond hebben.   Ouders met een kind met ASS zijn van harte welkom zich aan te melden. Voor meer informatie over deze workshop en aanmelden kunnen zij de website www.paws.nl raadplegen. Wilt u meer weten over het succes en de effecten van PAWS? Bekijk de website www.paws.nl of neem contact op met KNGF Geleidehonden via 020-4969333 of info@geleidehond.nl. PAWS Foto Quis AGH

Sluiten
Word nu lid!