Home Nieuws Nieuws augustus 2013 Open voor Werk vanaf nu online
29 juli 2013Open voor Werk vanaf nu online

De website van het project “Open voor werk” is afgelopen week live gegaan.

“Open voor werk” is een breed gedragen samenwerkingsproject waarin het Landelijk Platform GGz, de koepel van cliënten- en familieorganisaties in de ggz, samenwerkt met een aantal lidorganisaties, waaronder de NVA. Het project richt zich op succesvolle werktoeleiding en werkbehoud van en voor mensen met een psychosociale kwetsbaarheid, (ex)ggz-cliënten én hun naasten. Het richt zich op alle vormen van betaald of onbetaald werk en dagbesteding.

De informatie op de website is op een viertal groepen gericht: de mensen die het persoonlijk betreft, gemeenten, werkbemiddelaars en werkgevers. De website zal worden gevuld met handige hulpmiddelen, slimme tips, functionele factsheets, weblinks en ervaringsverhalen, toegespitst op de verschillende doelgroepen.

Open voor werk werkt samen met Samen Sterk tegen Stigma. Dit is een jonge organisatie, opgericht door het Landelijk Platform GGz (LPGGz), Fonds Psychische Gezondheid (FPG), GGZ Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Samen Sterk tegen Stigma wil het taboe op psychische stoornissen doorbreken met als doel discriminatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid uit te bannen. Het project ‘Stigma en Werk’ van de stichting richt zich op bespreekbaarheid van psychische aandoeningen op de werkplek en ondersteunt werknemers en werkgevers die zich hiervoor inzetten.

Klik op het logo om de website te bezoeken.

Logo Open Voor Werk Web

 

Sluiten
Word nu lid!