Home Nieuws Nieuws juli 2013 Anti-Stigma campagne SIRE
16 juli 2013Anti-Stigma campagne SIRE

De nieuwste SIRE-campagne draait de rollen om: SIRE startte 27 juni een hulplijn voor mensen zónder psychische klachten. Hier kunnen familie, collega’s of vrienden van hen die aan een psychische aandoening lijden vragen stellen over hoe zij het beste met deze situatie kunnen omgaan. Het blijkt namelijk dat veel Nederlanders moeite hebben om normaal om te gaan met mensen die een psychische aandoening hebben, zoals autisme, een depressie, psychose of burn-out.

De SIRE-campagne wordt uitgezonden op TV tot eind oktober 2013. Daarnaast verschijnt de campagne ook online, in dagbladen en in life-style magazines. De campagne is door SIRE ontwikkeld in samenspraak met de Stichting Samen Sterk tegen Stigma. Het Landelijk Platform GGz en de NVA zijn blij met deze campagne. Wij roepen Kamerleden dan ook op om de campagne te steunen door mensen met psychische aandoeningen serieus te nemen en een volwaardige plek te gunnen in de maatschappij.

Een aantal cijfers52% praat liever over andere dingen dan over de aandoening.61% heeft zelf last gehad van vreemde reacties op of uitlatingen over hun aandoening.68% merkte dat de aandoening het contact met de eigen omgeving veranderde.28% verloor vrienden/kennissen.

Hulplijn voor mensen zónder psychische ziekte: 0900- 0727Tijdens de campagneperiode is de SIRE-hulplijn in de lucht op telefoonnummer 0900-0727.Deze hulplijn wordt bemenst door 40 goed getrainde ggz-ervaringsdeskundigen.

Meer informatie: Lees hier het volledige bericht.

Sluiten
Word nu lid!