Home Nieuws Nieuws juli 2013 Herkeuringen rijvaardigheid kunnen vervallen
5 juli 2013Herkeuringen rijvaardigheid kunnen vervallen

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft de afgelopen jaren flink gelobbied voor betere regelgeving omtrent autisme en rijgeschiktheid.

Daarom zijn wij blij met dit eerste resultaat: de Gezondheidsraad adviseert in een rapport dat de herkeuring voor autobestuurders met autisme kan vervallen!

Tevens wordt in het rapport genoemd dat de eerste keuring uitgevoerd moet worden door een psychiater met kennis en ervaring op het gebied van ASS bij (jong) volwassenen. Ook dit is een hele verbetering. De NVA vindt dit een absolute voorwaarde voor een goede keuring bij mensen met autisme.

De NVA heeft onlangs overleg gehad met het CBR, o.a.  over de vragen op de Eigen Verklaring. Hierover heeft de Gezondheidsraad nog geen uitspraken gedaan. De NVA heeft het CBR gevraagd de vraagstelling op de Eigen Verklaring te verbeteren.

Op dit moment worden mensen met autisme spectrum stoornissen (ASS) die voor het eerst een personenrijbewijs aanvragen gekeurd, om zo te beoordelen of ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Lees hier het persbericht

Lees hier het gehele rapport van de Gezondheidsraad

Sluiten
Word nu lid!