Home Nieuws Nieuws juli 2013 10-uursgrens van de baan
5 juli 201310-uursgrens van de baan

Belangenorganisatie Per Saldo meldt vandaag in haar nieuwsbrief dat meer dan 40.000 budgethouders kunnen juichen: hun pgb voor enkel en alleen Begeleiding voor minder dan 10 uur per week gaat in 2014 niet vervallen. De NVA heeft Per Saldo met casuistiek en op andere manieren bijgestaan in haar actieve lobby tegen de 10-uursgrens. Het ministerie is daardoor blijven zoeken naar alternatieven. En die zijn gevonden!

Vandaag is de brief, die gisteravond laat klaar was, in het kabinet besproken en goedgekeurd. Daarin staat dat er andere maatregelen worden getroffen om de gestelde bezuiniging te halen. Dat betekent dat alle budgethouders met een indicatie enkel bestaand uit Begeleiding onder de 10 uur per week, nu zeker weten dat zij hun pgb Awbz blijven behouden.

Meer informatie: www.pgb.nl