030-2299800
Lotgenotencontact

Voor verschillende doelgroepen

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in De Bilt voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft

Voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft, start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in De Bilt.
De gespreksleidster is een betrokken en ervaren NVA-vrijwilliger met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen.
De groep in De Bilt heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. Er worden vijf bijeenkomsten gehouden op een vaste avond of zaterdagochtend, dit wordt van te voren in overleg bepaald.
Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, we streven naar februari 2018 als startdatum. Voor aanmelden en/of vragen kunt u mailen naar het onderstaande emailadres. Niet-NVA-leden kunnen ook reageren, na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap van de NVA voorwaarde.
Reageren kan op nva-utrecht@live.nl

 

Gespreksgroep voor vrouwen/mannen met een ex-partner met ASS in De Bilt

Scheiden heeft een grote impact, scheiden van iemand met ASS maakt de impact nog groter. Allerlei vragen kunnen je bezig houden; begrijpen wat er gebeurd is, verwachtingen die er nog zijn, je ex-partner als co-ouder en hoe nu verder. Dat terwijl je al uitgeput bent en jezelf kwijt bent geraakt.
Het delen van ervaringen, reflecteren en elkaar ondersteunen helpt om puzzelstukjes op hun plek te krijgen en weer verder te komen. Binnenkort starten we hiervoor weer een lotgenotengroep voor vrouwen/mannen met een ex-partner met (een vermoeden van) ASS in De Bilt. De groep bestaat uit ongeveer zeven deelnemers en we komen acht keer bij elkaar. De groep bestaat uit mensen die op het punt staan uit elkaar te gaan en mensen die al een aantal jaren uit elkaar zijn.
Twee gespreksleiders begeleiden de groep. Zij zijn ervaringsdeskundigen en hebben beiden een ex-partner met ASS. De ervaringen van de gespreksleider die afgelopen jaar heeft deelgenomen als deelneemster aan een groep, zijn als volgt: “In een langdurige, zeer moeilijke tijd van voelen of ik wilde scheiden en later dat ik dat inderdaad wilde, vond ik de groep. Zo fijn om (h)erkenning te ontvangen en te geven aan andere vrouwen. Mede dankzij een lach en een traan heb ik het als heel helpend ervaren.”

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor aanmelding en/of vragen kunt u ons bereiken via onderstaand emailadres. U kunt hierheen ook mailen als u een keer wilt bellen met een ervaringsdeskundige.
Voor niet-NVA-leden bedraagt de bijdrage voor acht bijeenkomsten in totaal 15 euro, voor NVA-leden is deelname gratis.
Reageren kan door te mailen naar nva-utrecht@live.nl

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in De Bilt voor volwassenen met ASS

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in De Bilt. De gespreksleider is een betrokken en getrainde NVA-vrijwilliger met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in De Bilt heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

De bijeenkomsten worden 1x per maand gehouden op de eerste donderdagavond van de maand van 20.30 – 22.00 uur. Locatie is het kantoor van de NVA, Weltevreden 4A, 3731 AL in De Bilt.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor aanmelden en/of vragen, kunt u naar het onderstaande emailadres mailen. Niet-NVA-leden kunnen ook reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap van de NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

Lotgenotencontactgroepen volwassenen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie zijn er lotgenotengespreksgroepen in Amersfoort, De Bilt, Woerden, Maarssenbroek en Hilversum.

De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen hebben een informeel karakter en richten zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling.

De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand of per 5 of 6 weken gehouden op een vaste avond. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.  

Meer informatie, of aanmelden: nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort voor ouders met een kind met ASS

Voor ouders met een kind met autisme start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Amersfoort. De gespreksleider is een betrokken en getrainde NVA-vrijwilliger met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om ouders met een kind met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen, elkaar te steunen en tips uit te wisselen.

De groep in Amersfoort heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. Het is een gesloten groep met vaste deelnemers. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips.

De bijeenkomsten worden 1x per maand overdag onder schooltijd gehouden op een nog af te spreken dag, tijdstip en locatie in Amersfoort.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor aanmelden en/of vragen, kunt u naar het onderstaande emailadres mailen. Niet-NVA-leden kunnen ook reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap van de NVA een voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Eemnes voor ouders met een kind met ASS

Voor ouders met een kind met autisme start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Eemnes.
De bijeenkomsten worden 1x per maand overdag gehouden op een nog af te spreken dag (eventueel in het weekend), op een gezellige locatie in Eemnes.
Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn.

Bekijk hier de flyer met meer informatie

 

Chill Auti Café Houten

1x per maand, voor autisten met normaal tot hoger IQ

Kijk voor actuele informatie op de site: www.chillauticafe.com

 

Autismecafé IJsselstein

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon

Martina Kuivenhoven
IJsselstein@autismecafe.nl

Gespreksleider

Peter Gielissen

Locatie

Bibliotheek IJsselstein
Overtoom 7, 3401 DD

Inschrijven voor de nieuwsbrief 

 

 

Café Soosjaal (AIC Woerden)

Adres: Babylon, Burg. H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

 

AS we Meet: ontmoetingsactiviteit voor volwassenen met autisme in Woerden

AS we Meet is een ontmoetingsactiviteit voor volwassenen met autisme die een normale tot hoge intelligentie hebben. Wie tot deze doelgroep behoort en ongeveer tussen de 25 en 55 jaar oud is, is van harte welkom. De bijeenkomsten worden gehouden in restaurant Het Geheim van Woerden, Havenstraat 45.

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

 

Nieuwe lotgenotengespreksgroep in Hilversum voor volwassenen met ASS

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie start er een lotgenotengespreksgroep in Hilversum. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand op een vaste avond.

Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn, u kunt zich opgeven door naar het onderstaande emailadres te mailen. Ook als u vragen heeft, kunt u mailen.. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op nva-utrecht@live.nl.

 

Oproep AIC Woerden: Groep voor vrouwen met ASS

Naast de ontmoeting voor volwassenen, zijn wij aan het inventariseren of er behoefte bestaat aan een speciale groep voor vrouwen met autisme. Ons bereiken geluiden hierover en dit willen we als AIC Woerden graag faciliteren en opstarten.

We willen graag weten wie van u belangstelling heeft voor een dergelijke groep en zo ja welke momenten uw voorkeur hebben. Welke dag van de week, welk dagdeel of tijdstip. We vragen u om uw reactie per mail kenbaar te maken aan aicwoerden@hotmail.nl

 

 

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.