Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Lotgenotencontact

Voor verschillende doelgroepen

Lotgenotencontactgroepen Volwassenen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie zijn er lotgenotengespreksgroepen in Amersfoort, De Bilt, Maarssenbroek en Hilversum. In Amersfoort draait ook nog een jongerengroep (tot circa 35 jaar) en in De Bilt is ook nog een groep alleen voor vrouwen. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen hebben een informeel karakter en richten zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand of per 5 of 6 weken gehouden op een vaste avond. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Contactpersoon: Marian van den Brand, nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

 

Gemengde autisme-gespreksgroep in Utrecht: nieuwe deelnemers welkom

(April 2017) Bij de gemengde autisme-gespreksgroep in Utrecht is nog plek voor 3 – 4 nieuwe deelnemers, mannen en/of vrouwen. Leeftijd 18 + en bij voorkeur met Asperger of PDD-NOS.

We komen 1x per maand bij elkaar op de 3de donderdag van de maand. Zie voor verdere informatie dit affiche.

 

Chill Auti Café Houten

Sinds maart 2013 draait het café voor jongeren van ca. 13 t/m 25 jaar uit Houten en omgeving. Het voorziet in een grote behoefte, want alle data zitten goed vol. Het Chill Auti Café is iedere eerste zaterdag van de maand geopend! Voel je welkom om ook te komen Chillen! Info: www.chill.auticafe.com of bel Edith 06-43412124. Aanmelden verplicht.

 

Café Soosjaal (AIC Woerden)

Adres: Babylon, Burg. H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

 

AS we Meet: ontmoetingsactiviteit voor volwassenen met autisme in Woerden

AS we Meet is een ontmoetingsactiviteit voor volwassenen met autisme die een normale tot hoge intelligentie hebben. Wie tot deze doelgroep behoort en ongeveer tussen de 25 en 55 jaar oud is, is van harte welkom. De bijeenkomsten worden gehouden in restaurant Het Geheim van Woerden, Havenstraat 45.

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

 

Lotgenotengespreksgroep in Hilversum

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie is er een lotgenotengespreksgroep in Hilversum. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA-vrijwilligers met kennis van autisme. Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme.

De groep in Hilversum heeft een informeel karakter en richt zich, in tegenstelling tot professionele hulpgroepen, niet op een specifieke hulpvraag en bijbehorende behandeling. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten worden 1x per maand of per 4 weken gehouden op een vaste avond.

Wij hebben op het moment plaats voor nieuwe lotgenoten. Ook niet-NVA-leden kunnen reageren. Na de eerste bijeenkomst is lidmaatschap NVA voorwaarde.

Reageren kan op lotgenoten.hilversum@gmail.com.

 

Oproep AIC Woerden: Groep voor vrouwen met ASS

Naast de ontmoeting voor volwassenen, zijn wij aan het inventariseren of er behoefte bestaat aan een speciale groep voor vrouwen met autisme. Ons bereiken geluiden hierover en dit willen we als AIC Woerden graag faciliteren en opstarten.

We willen graag weten wie van u belangstelling heeft voor een dergelijke groep en zo ja welke momenten uw voorkeur hebben. Welke dag van de week, welk dagdeel of tijdstip. We vragen u om uw reactie per mail kenbaar te maken aan aicwoerden@hotmail.nl