030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

 • Communicatietraining van vier avonden voor volwassenen met autisme
 • Serie van drie kookworkshops voor jongeren met autisme
 • Speelbos voor kinderen met autisme
 • Brusjesgroep voor broertjes en zusjes van kinderen met autisme

Klik hier voor alle informatie over deze activiteiten

Logo Autismeweek

Op donderdagavond 5 april, in de Autismeweek, komt Annelies Spek naar Woerden voor een lezing over stressregulatie en mindfulness. In het eerste deel van de lezing gaat zij in op de manier waarop stress ‘werkt’ bij mensen met ASS. Wat geeft mensen met ASS stress en wat kan hen hierbij helpen?

In het tweede deel licht ze toe wat mindfulness kan betekenen voor mensen met ASS: Autisme Spectrum Stoornis. Bij deze therapievorm leer je verschillende mindfulness-oefeningen aan die kunnen helpen om meer rust in het hoofd te krijgen.

 

Info, kosten en aanmelden

De avond vindt plaats bij De HALL Burgerei & Zakenlui aan de Korenmolenlaan 4 in Woerden.
De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Het programma duurt van 19.30 – 21.45 uur met tot 22.30 uur de gelegenheid om boeken in te zien, ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@autismewoerden.nl.

De entree is gratis voor NVA-leden (geef uw lidnummer even door bij aanmelden), voor niet-leden bedragen de kosten € 5,- per persoon (betalen bij binnenkomst) en voor hulpverleners/professionals is dit € 10,- per persoon (vooraf te betalen, u krijgt een factuur). De toegang is inclusief koffie en thee bij binnenkomst en in de pauze. Andere drankjes zijn voor eigen rekening.

Hulpverleners en professionals kunnen een bewijs van deelname ontvangen, dit graag bij de aanmeldingen doorgeven, dan ligt het klaar bij binnenkomst.

Vooraf eten, drankje na afloop

De HALL biedt de bezoekers van onze thema-avond de mogelijkheid om vooraf rond 18.00 uur voor eigen rekening voor € 10,- een diner te nuttigen. Wie hiervan gebruik wil maken, wordt verzocht vooraf te reserveren via frontoffice@dehall.nl onder vermelding van AIC Woerden. De koffie en thee worden ons aangeboden door De HALL, het drankje met eventueel borrelhapje na afloop is voor eigen rekening. 

Meer informatie op http://autismewoerden.nl.  

AIC Woerden heeft het plan opgevat om samen met De Tafel van Twaalf in de loop van dit voorjaar een kookworkshop te organiseren voor jongeren met autisme en bij voldoende interesse gaan we de workshop verder inplannen.

We denken aan drie workshops voor jongeren tussen de 14 en 22. De kookworkshop zal drie keer op een zaterdagmiddag zijn met steeds een week er tussen en wel op 26 mei, 9 juni en 23 juni van 16.00 tot circa 19.00 uur waarbij we samen koken en eten.

De workshops gaan plaatsvinden bij de Tafel van Twaalf aan de Gebroeders Grimmkade in Woerden in een mooie professionele keuken. Omdat we subsidie hebben ontvangen, kunnen we deze serie van drie workshops aanbieden voor 15 EUR per persoon.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje aan info@autismewoerden.nl onder vermelding van naam, leeftijd en kookworkshop.

Bekijk hier de flyer met alle informatie

AIC Woerden start samen met Beweegteam Woerden een speciaal speeluurtje voor basisschoolkinderen met autisme in wijkpark Molenvliet. Dit uurtje haakt daarmee aan bij Speelbos Molenvliet dat er al is voor 'gewone' kinderen in de basisschoolleeftijd maar waar kinderen met autisme niet gemakkelijk tussen passen.

Het speciale uur zal eenmaal in de twee weken op woensdagmiddag zijn van 16.30 tot 17.30 uur. Het is de bedoeling een vaste groep te vormen net zoals bij een sport. Zo is de kans groot dat deze kinderen ook nog eens vriendjes en vriendinnetjes krijgen.

De kosten bedragen 3,50 euro per keer en het speeluur gaat bij voldoende belangstelling in april van start.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar team@autismewoerden.nl onder vermelding naam en leeftijd kind(eren), telefoonnummer ouder(s).

Bekijk hier de flyer met meer informatie

Tijdens de inloopochtenden van het Autisme Info Centrum Utrecht staan vrijwilligers voor u klaar voor een persoonlijk gesprek, een luisterend oor, informatie en advies.

Met ingang van 2018 zijn de inloopochtenden alleen nog op afspraak mogelijk. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar aicutrecht@nvaregio.nl.

Om voldoende vrijwilligers beschikbaar te hebben, bieden wij 1x in de 2 weken de mogelijkheid om op een vrijdagochtend de afspraak in te plannen (afspraak plannen kan tot woensdagavond, voor de eerstvolgende vrijdag).

 

Zie hieronder de data van beschikbaarheid.

 • 12 januari inloopochtend : NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur
 • 26 januari inloopochtend : NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur
 • 23 februari inloopochtend: NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur
 • 9 maart inloopochtend : NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur
 • 23 maart inloopochtend : NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur
 • 6 april koffieochtend : NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur
 • 18 mei inloopochtend : NVA, Weltevreden 4a, De Bilt 9.30-11.30 uur

Tijdens een inloopochtend kunt u uw persoonlijke vragen stellen in een een-op-een-gesprek met een ervaringsdeskundige vrijwilliger van ons AIC. Ook kunt u een afspraak maken om eens rustig een gesprek te voeren met een van ons over autismegerelateerde zaken die u bezig houden. Wij zorgen voor gratis koffie en thee. 

U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar aic_amersfoort@live.nl. U kunt kiezen uit de volgende tijden: 10.00 - 10.45, 10.45 - 11.30, of 11.30 - 12.15 uur.

 

Locatie: AB Het spectrum,  Radonweg 4, Amersfoort  

De tool Zoek&Vind is een onderdeel van autisme.nl, en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans. Zoek&vind is een handige tool voor consument én aanbieder. Het is hét platform waar aanbieders, scholen en dienstverleners gespecialiseerd in autisme, gevonden kunnen worden. 

Bent u consument? Dan krijgt u een helder overzicht van aanbieders én van evenementen op het gebied van autisme bij u in de buurt.

Klik op onderstaande banner om direct te kunnen zoeken naar evenementen.

 

Banner Zoekenvindautisme aug17