Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Activiteitenkalender

Regionale bijeenkomsten rondom autisme

In de periode september 2017 - juli 2018 biedt het AIC Steenwijkerland u diverse activiteiten: filmochtenden, filmavonden, themabijeenkomsten, workshops, de lotgenotencontactgroep Partners van een persoon met ASS, en op 17 februari 2018 een Autismedag.

Klik hier om het jaarprogramma van AIC Steenwijkerland te bekijken

Themabijeenkomst ‘ReAttach bij ASS en comorbiditeit: AD(H)D, depressieve gevoelens, angst en/of trauma’
Spreker: Sandra Oosterhof, psychologenpraktijk Oosterhof.

Een ReAttach-behandeling is gericht op het versoepelen van de informatieverwerking en het beeld dat u hebt van uzelf en van anderen (schema's genoemd). Door de behandeling wordt de ontwikkeling weer op gang gebracht waar die gestagneerd was. U krijgt weer vertrouwen in uw vaardigheden of ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Prikkels, situaties en emoties kunnen makkelijker en realistischer (positiever) verwerkt worden. Er ontstaat overzicht en u staat krachtiger in het leven. De behandeling bedraagt meestal vijf sessies van een halfuur.

Datum: 16 januari 2018.

Locatie: Zorgboerderij Maargies Hoeve, Kallenkote 19, Kallenkote.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).

Entree: NVA/Balans-leden € 3,00 / niet-leden € 4,00 inclusief 2x koffie/thee.

Aanmelden: via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com of tel. 06-24129063.      

Op vrijdag 8 december 2017 en 2 februari, 30 maart en 25 mei 2018 is er een koffieochtend voor partners van een persoon met ASS.
Van 10.00 tot 11.30 uur in het AIC Steenwijkerland in Steenwijk.

Heeft u hier belangstelling voor? Kom gerust langs! Adres: AIC Steenwijkerland, Mr. Z. ter Steghestraat 9,
8331 KG Steenwijk.

Ook in het seizoen 2017-2018 organiseert het Autisme Info Centrum Steenwijkerland weer een aantal filmochtenden. Op 16 februari 2018 kunt u kijken naar de film 'Onwil of onmacht'.

Weergave van diverse jonge kinderen met een vorm van autisme en van problemen in de communicatie. Tevens komen verschillende ondersteunende communicatiemiddelen aan de orde en de toepassing ervan in dagelijkse situaties. Problemen in de communicatie komen bij kinderen met autisme op alle niveaus van de taalontwikkeling voor. Zij hebben vaak problemen met het verwerven en gebruiken van taal. Als de communicatie niet goed verloopt, leidt dit tot onbegrip of frustraties bij het kind en zijn omgeving. Het kind heeft het idee dat het niet begrepen wordt en de ander begrijpt het kind niet. De omgeving vraagt zich af of er sprake is van onwil of onmacht.                  


Locatie: ­­­­­­­­­­­­­AIC Steenwijkerland, CJG, Mr. Z. ter Steghestraat 9, 8331 KG Steenwijk

Tijd: 10.00 uur. 

Entree: gratis. Er is plaats voor maximaal 8 personen.

Graag van tevoren aanmelden via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com (of eventueel telefonisch: 06-24129063)

Naast filmochtenden met voorlichtingsfilms, organiseert het Autisme Info Centrum Steenwijkerland in 2017-2018 een aantal filmavonden waarop speelfilms worden vertoond. Op maandag 29 januari kunt u kijken naar de film 'My name is Khan'.

Rizwan Khan is een moslim uit Mumbai. Hij lijdt aan het Asperger syndroom (een pervasieve ontwikkelingsstoornis). Hij trouwt met de Hindoestaanse alleenstaande moeder Mandira, in San Francisco. Na de aanslag van 9/11 werd Rizwan opgepakt door de autoriteiten wegens verdacht gedrag. Dit kwam echter door zijn stoornis. Tijdens zijn arrestatie ontmoette hij de therapeute Radha, die hem hielp om te gaan met de situatie waarin hij verkeerde. Nu begint Rizwan een reis naar de Verenigde Staten, om president Obama te ontmoeten. Hij hoopt op deze manier zijn naam te kunnen zuiveren.                                                                                                                                                              

Locatie: ­­­­­­­­­­­­­Vestzaktheater van RABOtheater De Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk.

Tijd: 19.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur)

Kosten: Leden NVA / Balans € 5,00. Niet-leden € 6,00

Welke films u verder dit seizoen nog kunt zien, kunt u terugvinden in dit Jaaroverzicht activiteiten AIC Steenwijkerland

Graag van tevoren aanmelden via e-mail aicsteenwijkerland@gmail.com (of eventueel telefonisch: 06-24129063)

Autismedag met een informatiemarkt, de Autishow van de Auti-Maatjes: Fuck You Rain Man! en het ABC: AutismeBelevingsCircuit door Irma Davina.

Locatie: ­­­­­­­­­­­RABOtheater De Meenthe, Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk

Tijd: 10.00 - 15.30 uur 

  • 10.30 uur Opening door wethouder van Zorg en Welzijn Dieke Frantzen, 
  • 11.30 uur de Autishow: Fuck You Rain Man! 
  • Tussen 12.00-15.00 uur het ABC

Entree: gratis

Aanmelden: zeer gewenst, voor de Autishow: Fuck You Rain Man!, via e-mail: aicsteenwijkerland@gmail.com of tel. 06-24129063                                                                                                    

De tool Zoek&Vind is een onderdeel van autisme.nl, en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samenwerking met Balans. Zoek&vind is een handige tool voor consument én aanbieder. Het is hét platform waar aanbieders, scholen en dienstverleners gespecialiseerd in autisme, gevonden kunnen worden. 

Bent u consument? Dan krijgt u een helder overzicht van aanbieders én van evenementen op het gebied van autisme bij u in de buurt.

Klik op onderstaande banner om direct te kunnen zoeken naar evenementen.

 

Banner Zoekenvindautisme aug17