Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Actuele vacatures

Op het landelijk bureau en regionaal kan de NVA altijd vrijwilligers gebruiken. Wilt u ook als vrijwilliger méér betekenen voor mensen met autisme en hun naasten? Bekijk dan onze actuele vacatures: 

Utrecht

Vacature AIC Utrecht: vrijwilliger coördinator

Vacature AIC Utrecht: vrijwilliger

Vrijwilligers/Ervaringsdeskundige gezocht voor AIC Amersfoort

 

Overijssel

Vrijwilligers voor het AIC Steenwijkerland                                                                                                                 

Door vertrek van een aantal van onze vrijwilligers is het AIC Steenwijkerland dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Gezien de samenstelling/expertise van ons team gaat onze voorkeur gaat uit naar personen, die kinderen hebben in de leeftijd basisschool/ voortgezet onderwijs en/of die partner zijn van een persoon met ASS. Wilt u ons team versterken? Neem dan contact op via: aicsteenwijkerland@gmail.com

 

Noord-Holland

Vrijwilligers gezocht voor AIC Amsterdam

Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC Hoofddorp/Haarlemmermeer

Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC Haarlem

 

Zuid-Holland

Vrijwilligers gezocht AIC Rotterdam

Vrijwilligers gezocht AIC Den Haag

Vrijwilligers gezocht AIC Delft

 

Noord-Brabant

Vrijwilligers gezocht voor AIC Breda

Vrijwilligers gezocht voor AIC Roosendaal

Vrijwilligers/Ervaringsdeskundigen gezocht voor AIC De Kempen

AIC de Peel is op zoek naar vrijwiligers

 

In Zwolle zijn diverse gespreksgroepen voor mensen uit de wijde regio met ASS en andere voor partners van mensen met autisme, die eens per maand bij elkaar komen. Elke groep wordt geleid door twee gespreksleiders. Het gaat vooral om herkenning en steun, het zijn geen therapeutische hulpverleningsgroepen.

Er is ongetwijfeld ook behoefte aan een groep voor ouders van kinderen met ASS, maar die is er nog niet.

Wij zijn op zoek naar betrokken vrijwilligers voor al deze drie soorten groepen. We zoeken mensen met relevante ervaring met autisme (partners, ouders, hulpverleners), bij voorkeur mensen die zelf geen ASS hebben.

Heeft u capaciteiten in die richting? We zien graag een berichtje met uw motivatie, ideeën en wensen over het soort groep die u zou willen begeleiden tegemoet op: autpartnergroepzwolle@kpnmail.nl

Stichting Rotterdamse Autisten Soos (RAS) bestaan sinds 1998 en heeft twee hoofdactiviteiten: twee keer per maand wordt er een soosavond georganiseerd en eens per maand een dagactiviteit. De sooavonden zijn in een rustige ruimte zonder teveel prikkels, zodat iedereen zich hier op zijn gemak voelt. De invulling van de avonden zijn met een (autismegerelateerd) thema of bijvoorbeeld met een creatieve activiteit, spelletjes of karaoke. De dagactiviteit is vaak een activiteit die de deelnemers niet alleen kunnen ondernemen en wisselt van een museumbezoek tot een bowlingavond.

Onze bezoekers komen uit Rotterdam en de omliggende gemeentes. Allen hebben ze een gemiddelde intelligentie en de diagnose autisme. De avonden en dagactiviteiten wordt begeleidt door ieder twee begeleiders die werken met autisten en zij worden ondersteunt door vrijwilligers.

Het bestuur bestaat uit een voorzitter (vacant), secretaris, penningmeester, inhoudelijk specialist en er is een persoon verantwoordelijk voor de communicatie.

 

De rol van voorzitter behelst de volgende taken:

 • Drie keer per jaar de bestuursvergadering voorzitten
 • Fondsen ten behoeve van de stichting aanvragen
 • Facultatief een soosavond bezoeken en/of een activiteit bijwonen.

Naar wij zijn wij op zoek?

 • Iemand met affiniteit met autisme
 • Woonachtig in omgeving Rotterdam
 • Bij voorkeur met bestuurservaring en/of het aanvragen van fondsen.

De gemiddelde tijdsbelasting zal ongeveer 6 avonden/dagdelen per jaar aanwezig zijn (3 vergaderingen en bezoeken aan de soos/dagactiviteit) en tijd die het kost om een fondsaanvraag te doen.

 

Is de RAS iets voor jou of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze secretaris Adrie Nieuwenhuyse (telefoon: 010-5216450; e-mail: a.nieuwenhuyse@freeler.nl). We vertellen je graag meer over de functie!

 

Wil je meer weten over de RAS? Kijk op www.rassoos.nl

Wat is Iets Drinken?

 • Iets Drinken is voor & door mensen met een vorm van autisme, georganiseerd op 14 locaties door heel Nederland!
 • Iets Drinken vindt plaats op een woensdagavond.
 • Iets Drinken is géén praatgroep, maar een ontmoetingsavond.

 

Hoe ziet een avond eruit?

 • 18:30 Aanwezig zijn
 • 19:00 Inloop van de gasten
 • 19:30 start Iets Doen
 • 21:00 Einde Iets Doen
 • 23:00 Einde Iets Drinken

 

Wat verwachten we van de vrijwilligers van Iets Drinken?

 • Aanwezigheid op bijna alle Iets Drinken avonden, tussen 18:30 en 23:00.
 • Gastheer of gastvrouw willen zijn. Daarbij hoort het vermogen om mensen te verbinden, een prettige sfeer te scheppen en niet te willen hulpverlenen.
 • Een vorm van autisme. (Per locatie kan op de achtergrond 1 vrijwilligers zonder autisme actief zijn ter ondersteuning, denk aan uitprinten van de quiz)
 • Maandelijks overleg via email of op locatie met de andere vrijwilligers. Bv. Tijdens een maaltijd voor een Iets Drinken avond.

 

Specifieke informatie voor Amsterdam:

Iets drinken Amsterdam wordt momenteel gehouden in Café De Blauwe Pan, Westerstraat 200, te Amsterdam. Per avond komen er ongeveer 15-25 gasten, waarvan de eersten ongeveer om 18:45u aankomen en de laatsten na een gezellige avond rond 23:00u weer vertrekken. In Amsterdam zijn we met 5 vrijwilligers, maar een uitbreiding van het team is zeer op zijn plaats! Voor de nieuwe vrijwilliger vragen we je om eerst een keer of 2 bij ons te komen als gast, om een goed beeld te krijgen van wat de borrel inhoudt. Als het bevalt, dan kunnen we een gesprekje plannen om het werken als vrijwilliger concreter te maken. We kijken graag uit naar je reactie!

Ben je geïnteresseerd? Mail naar:    ietsdrinkenamsterdam@gmail.com

 

In Nijmegen zijn drie lotgenotencontactgroepen actief die maandelijks een besloten avond organiseren voor een vaste groep volwassenen met ASS. Vanwege het grote aantal aanmeldingen willen we nu een vierde groep starten. We zoeken hiervoor twee nieuwe gespreksleiders, die voor langere tijd deze groep (max. 8 deelnemers) willen begeleiden. Een avond (in De  Kentering) ziet er als volgt uit:

19.15 - 19.30 uur                                Inloop

19.30 - 19.45 uur                                Rondje, hoe zit je erbij? Hoe is het ermee?

19.45 - 21.00 uur                                Gesprek n.a.v. thema dat deelnemers zelf kiezen

21.00 - 21.15 uur                                Bepalen thema volgende keer en afsluiting

 

We zoeken enthousiaste vrijwillgers met voldoende tijd en met ervaring met ASS (in familie/vriendenkring/werk). 

Graag reageren via ons e-mailadres: nva.lotgenoten2.gelderland@gmail.com