030-2299800
AutThere app nu beschikbaar!

Handige tool voor autistische jongeren

Autthere LogoJongeren met autisme hebben soms moeite met het leggen van sociale contacten. Om hen daarmee te helpen is er nu de AutThere app. Met deze speciale app, een initiatief van het Autisme Fonds, de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Vrienden Loterij, kunnen autistische jongeren elkaar vinden en vriendschap sluiten.

Als je autistisch bent, ziet de wereld er heel anders uit dan voor de meeste van je leeftijdsgenoten. Je hoort, ziet, voelt en beleeft dingen anders en dat is voor veel mensen vaak moeilijk te begrijpen. Niet zelden word je niet begrepen, of zelf raar gevonden en dat is niet fijn. Autistische jongeren raken hierdoor niet zelden in een sociaal isolement. De AutThere app stelt hen in staat contact te leggen met mensen die net zo zijn als zij, met elkaar te praten, ideeen uit te wisselen en steun bij elkaat te vinden. 

De AutThere app is beschikbaar voor i-Phone en Android en te downloaden via de App Store. Op dit moment is de app beschikbaar voor jongeren vanaf 16 jaar. Er wordt gewerkt aan een versie voor jongeren die jonger zijn. Middels de app kun je op een forum berichten uitwisselen, contacten leggen en krijg je informatie over leuke activiteiten waar je naartoe kunt en/of aan deel kunt nemen.

Mer informatie over AutThere vind je op de website en op de AutThere Facebookgroep.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.