030-2299800
Wat weten we over autisme en stress?

Kom naar de lezing op maandag 13 juni in Arnhem

De Kannercyclus organiseert op maandag 13 juni om 17.00 uur een lezing over Autisme en Stress in Arnhem. De avond wordt afgesloten met een korte discussie. Sprekers deze avond zijn Lisette Verhoeven van het Leo Kannerhuis en Henri Mandemaker van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). 

Het thema van de avond is Fight or flight: wat weten we over stress bij mensen met autisme. Lisette Verhoeven vertelt over de laatste wetenschappelijke kennis over stress bij autisme. Zij doet al jaren wetenschappelijk onderzoek op het gebied van autisme en stress. Tijdens deze avond zal zij aan de hand van de laatste wetenschappelijk kennis antwoord geven op de vraag wat stress nou eigenlijk precies is. Welke lichamelijke processen hierbij zijn betrokken en of deze processen bij mensen met autisme anders zijn dan bij mensen zonder autisme. Welke rol spelen specifieke gedragskenmerken van mensen met autisme bij stress? 

De tweede spreker is Henri Mandemaker. Hij is ervaringsdeskundige en initiatiefnemer van het project autisme en stress van de NVA. Binnen dit project hebben focusgroepen zich bezig gehouden met de vraag wat  mensen met autisme stress geeft en hoe je hiermee om kunt gaan. Henri Mandemaker vertelt over de resultaten van dit project en over zijn eigen ervaringen op dit gebied. 

Meer informatie en aanmelden: http://www.leokannerhuis.nl/nieuws/fight-or-flight-wat-weten-we-over-stress-bij-mensen-met-autisme 

De Kannercyclus organiseert vier keer per jaar lezingen voor psychiaters, psychologen en orthopedagogen en andere autismehulpverleners of belangstellenden. Voor deze Kannercyclus nodigen zij gepromoveerde sprekers uit om over hun promotieonderzoek een referaat te houden.

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.