030-2299800
Passend onderwijs: te weinig tijd voor alle leerlingen

Ruim negentig procent van de docenten vindt dat er te weinig tijd is om zorgleerlingen goed te kunnen helpen, vermeldt Nieuwsuur. De cijfers blijken uit onderzoek van onderzoeksbureau DUO. Ook het ministerie van Onderwijs heeft een onderzoek laten uitvoeren. Daaruit komt naar voren dat schooldirecteuren tevreden zijn over passend onderwijs, maar zorgcoördinatoren juist zien dat er te weinig middelen zijn om passend onderwijs te bieden. Volgens docenten gaat passend onderwijs ook ten koste van andere leerlingen. 

In de uitzending van Nieuwsuur van 28 juni werd aandacht besteed aan dit onderwerp. Onder andere Joli Luijckx, woordvoerder van Balans en de NVA, komt aan het woord en vertelt over haar zoon Thimo van 13. Thimo is een zorgleerling. Hij heeft autisme, een motorische stoornis en ernstige dyslexie. Luijcks: "Het is een enorme zoektocht en uitzoekwerk. De school weet ook niet alles. Iedereen wijst naar elkaar. Eigenlijk heeft Thimo de hele dag ondersteuning nodig, maar dat is financieel niet haalbaar."

Op 29 juni heeft de Tweede Kamer de evaluatie van het passend onderwijs tijdens een Algemeen Overleg op de agenda staan.

Lees hier het artikel en bekijk de aflevering van Nieuwsuur op Nos.nl

Bron: Nos.nl

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.