030-2299800
Films over Birsen Başar op NPO2

In januari 2017 worden de film 'Birsen' en de film 'Iemand zoals ik' uitgezonden op NPO 2. Beide films gaan over NVA-ambassadeur Birsen Başar. Birsen is een Turks-Nederlandse vrouw met autisme.

Birsen
De film 'Birsen' is een portret van Birsen Başar en haar pogingen om een weg te vinden in de Nederlandse en Turkse samenleving. We zien Birsens huidige leven; thuis, op haar werk, met vrienden en bij het geven van presentaties. Birsen blikt samen met haar moeder terug op haar jeugd.

Iemand zoals ik
In de tweede film, 'Iemand zoals ik', reist Birsen samen met haar vriend Mehmet naar Turkije om het taboe rond psychische stoornissen zoals autisme te doorbreken. De film geeft een indringend beeld van de situatie van jongeren met autisme en hun ouders in Turkije. Door Birsen te volgen op haar reis krijgt de kijker een goed beeld van Birsens eigen autisme en gaandeweg leren wij haar relatie met Mehmet kennen, die zeer liefdevol en direct is.

Uitzenddata:
Zondag 8 januari, 15.05, Birsen, NPO2
Zondag 15 januari, 15.10, Iemand zoals ik, NPO2

Herhaling:
Woensdag 11 januari, 24.00, Birsen, NPO2
Woensdag 18 januari, 24.00, Iemand zoals ik, NPO2

Na de uitzendingen zijn de films te zien via Uitzending gemist.

Filmposters Birsen jan17

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.