030-2299800
LPGGz maakt zich zorgen over transities langdurige zorg

De transities in de langdurende zorg bieden kansen voor meer integrale zorg en ondersteuning dichtbij huis, maar het Landelijk Platform GGz (de koepelorganisatie waar Balans en NVA lid van zijn) maakt zich grote zorgen over de gevolgen op korte termijn. Het LPGGz heeft namens haar leden een brief gestuurd naar de Tweede Kamer.

Als specifieke zorgpunten noemt het LPGGz onder andere dat er geen overzicht is welke gemeenten de zorginkoop beschermd wonen nog niet op orde hebben; sluitingen van inloopcentra en centra voor dagbesteding; cliënten die te maken krijgen met (veelvuldige) wisselingen van begeleider en cliënten die aanlopen tegen wachtlijsten in de ggz.

"De overgang gaat gepaard met forse bezuinigingen en een hoge tijdsdruk. Er wordt veel gerekend en geregeld, maar er is nog te weinig aandacht voor daadwerkelijke vernieuwing. Van cliënten en familie krijgen we op dit moment vooral signalen van onzekerheid en van het wegvallen van vertrouwde zorg waarbij nog onduidelijk is wat ervoor in de plaats komt", aldus het Landelijk Platform GGz.

Meer informatie

Brief aan vaste Kamercommissie VWS t.a.v. Begrotingsbehandeling 2015

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.