030-2299800
Autisme en teamsport werkt wél

Joep (24) met PDD-NOS speelt volleybal in de eerste divisie

Autisme en teamsport gaan wél goed samen. Joep (24) met PDD-NOS weet hier alles van. Hij speelde drie jaar volleybal in de eredivisie en was één niveau op Europees niveau actief. Nu doet hij met de Arnhemse club Arvevo mee in de eerste divisie.

'Als ik volleybal, gaan de oogkleppen op en vergeet ik even alles.' Aldus Joep. Een leven zonder sport is voor hem ondenkbaar. Je zou denken dat iemand met autisme moeite heeft met teamsport. ook Joep krijgt dit wel eens te horen, maar Voor hem geldt dit vooroordeel in ieder geval niet. Ik volleybal al sinds mijn tiende. Ik denk dat ik ondertussen gewend ben geraakt aan alle prikkels bij volleybal."

Sport en bewegen is dit jaar het thema van de Autismeweek. Joli Luijckx (NVA) vertelt dat mensen met autisme vaak ook last hebben van angsstoornissen, depressie en burnout. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sporten helpt om deze problemen aan te pakken.

Bekijk hier het bericht met het filmpje van Joep op Nos.nl

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.