Lidmaatschap AutismeFonds Info&advies Aanmelden zoek&vind 030-2299800
Dr. Jeanet Landsman

Prikkelverwerking, verstandelijke beperking en een goed leven

Jeanet Landsman 2017Dr. J.A. Landsman is senior onderzoeker bij het UMCG-Gezondheidswetenschappen, afdeling Toegepast GezondheidsOnderzoek. Ze heeft als aandachtsgebied Autisme Spectrum Stoornissen en maatschappelijke participatie, onder andere in projecten bij de beide door ZonMw ondersteunde Academische Werkplaatsen Autisme in Nederland.

Jeanet is projectleider van het door ZonMw gefinancierde project ‘De Sensatie van een Goed Leven’ over prikkelverwerking bij autisme en een verstandelijke beperking (programma ‘Gewoon Bijzonder’). Het project duurt 4 jaar en is dit jaar gestart (bekijk hier de website van het project).

In haar lezing laat Jeanet de voorlopige resultaten zien van de eerste fase:  de kennisverzameling.

Een Goed Leven is genieten van de sensatie van prikkels en er goed mee om kunnen gaan, ongeacht je beperkingen. Welke impact heeft prikkelverwerking op het leven van mensen met autisme en een verstandelijke beperking? En welke mogelijkheden zijn er om hier positief invloed op te hebben? Ervaringsdeskundigen, ouders, begeleiders, leerkrachten, behandelaars, opleiders en wetenschappers ontwerpen samen een bruikbare methodiek. 

 

Jeanet Landsman blikt alvast vooruit op haar lezing:

Terug naar het programma